Hvor gammel er Jernbanecafeen?

Siden 1933 har Jernbanecafeen haft adressen Reventlowsgade 16. Min oldefar, Thomas Christensen, købte Jernbanecafeen i 1970. Han drev det i 10 år efter at have haft værtshuset Kilden i Valby i 15 år og før det Øster Tørslev Kro ved Randers.

Efterfølgende var mine forældre, Mette og Leif Poulsen, ved rorpinden i hele 17 år. Kort før år 2000 kom jeg i førertrøjen. Jeg må dog straks nævne, min far, Leif P, fortsat er ansvarlig for den levende musik onsdag og søndag 19:30.

Mine forældre havde altid talt om, at Jernbanecafeen ville få perfekt størrelse, om den lille forretning på 23 kvm. til højre for værtshuset blev indraget, men det blev aldrig en realitet, da min far og ejeren af tobaksforretningen aldrig enedes om en pris.

I 2001 lykkedes det mig at få købt den lille forretning, Hair Cut Daniel, som i mellemtiden havde fået ikke mindre end fire nye ejere

Frisørens lejekontrakt udløb 1. april 2002, og allerede i maj fejrede vi udvidelsen med stor festivitas inklusiv “surprise floor show”. 

Resultatet af sammenlægningen fungerer, og det sker fortsat, at vi modtager gæster, som kommer ind, kigger rundt og udbryder: “Sig mig engang, er væggen ikke blevet flyttet, eller er det mig, der har fået for mange bajere?!”.

Udvidelsen blev dog ikke større, end at serveringsarealet er under størrelsen 40 kvm, hvorfor gæsterne fortsat må ryge i henhold til lov om røgfri miljøer – vedtaget i Folketinget den 29. maj 2007.Næste “udvidelser” blev, da vi i 2009 fik tilladelse til at opsætte fire bænke med tilhørende borde og stole. De har været overdækket af markiser siden august 2011.

I 2014 fik vi ny markisedug. Markisen har dog heletiden været udstyrret med kulørte lamper, for at understrege den farverige stemning på Jernbanecafeen. I 2018 fik vi nye fine røde markiser.