Ølsmagning – Carlsberg – 2017

Ølsmagning – Carlsberg – 6. marts 2017

Carlsbergs Specialkonsulent Bjarke Bundgaard forestod smagningen
Jacobsens to nye Påske IPS og Forårsøl 2017 nærstuderes af Kjeld
Bjarke har afviklet ølsmagninger på Jernbanecafeen i rigtig mange år, fortalte Agnete, da hun introducerede ham for de mange fremmødte. Altid vidende og godt fortællende. Dette gentog sig, men med særligt udvalgte øl, som blev præsenteret efter procentopbygnings-modellen og sluttende med den øl, som er nomineret til måske at blive årets bedste øl! Den første øl vil blive husket for smagen af småkage. Den anden øl med kommentaren om at Scorcher betyder tørst slukker. Endvidere oplysningen om at minibryggerier boomer afsted i Amerika. Fra at være under 100 bryggerier, da der var færrest er der i 2016 5000 stk og markedet mættes måske først ved 30.000. Baltas smager som en rigtig god sydtysk weizbier, selvom den er brygget i Litaun på et bryggeri, der fulgte med, da Carlsberg investedered i 2008. Jacobsen Påske Pale Ale og Forårsbryg er helt nye og tiltænkt frokost bordet respektivt påskemiddagen. Smukt, men ulæseligt design, hvor der er hvid tekst på lysefarver. Dette vil blive tilrettet snarest. Sidste men nyeste øl var Jacobesen Porter, som indholder røgmalt fra Stauvning Whisky Destilleri. og skulle være mere tæt på den oprindelige Porter, som var meget udbredt i industrialiseringens tid i England. dengang en drager, som jo på engelsk hedder a Porter, skulle gå mange gange frem og tilbage efter alle de varer, der kom med skib til London ad Themsen. Halvvejs inde i smagningen blev der en lille pause, med en mini Quiz, medens Agnete serverede brød, ost og lidt pølse. Intet nyt afsnit her. Fire af dem, der svarede korrekt blev så indehaver af en flot Carlsberg kasket – og alle øvrige fik en fin køleskabsmagnet som trøste præmie. Efterfølgende fortalte Agnete om de månedlige quizer, hver den 3. tirsdag aften. Alt i alt en meget alsidig og interessant aften, hvor mange blev beriget af Bjarkes store viden, og ingen gik tørstige fra værtshuset.